Litt historikk

Min første hund registrert i NKK kjøpte jeg i 1981. Det var en Golden Retrivier- tispe som jeg fikk i erstatning for en annen hund jeg hadde kjøpt, men som jeg måtte gi fra meg igjen da eieren angret på salget. Hennes eneste prestasjon  ble en 3 plass i åpen klasse. Handleren ( meg) var ung og uerfaren og møtte opp med en uforberedt, og litt for liten hund.. Toya ble bare 4 år. Hun fikk en arvelig øyesykdom som gjorde henne blind. Det forringet hennes livskvalitet så mye at jeg valgte å la henne slippe.

I 1989 kom Akita, min første schæferhund. Akita var stødig som et fjell og en herlig hund på alle slags måter. Behersket, men samtidig temperamentsfull. Akita ble en gammel dame på 12 år. Hun skal ha vært født med en testikkel, men ble aldri operert, da den forsvant ( sansynligvis i bukhulen) Noe redusert de siste årene, men ellers var hun frisk.

Så kom Unique i 1999. Unique kom til meg 4 mnd gammel og så ut som en yndig liten prinsesse. Men det var bare en forkledning, hun er den mest rampete hunden jeg har hatt. Men for hver eneste rampestrek vokste sjarmen hennes. Hun var umulig å være lenge sint på.  Unique hadde middels grad HD, men var symptomfri til hun var 7 år. Jeg la stor vekt på å holde henne i form, så jeg kunne ha henne lenge. Det var med Unique min interesse for brukshundsport kom fram. Hun var en arbeidshund i skogen, men vi sleit skikkelig når det kom til lydighet. Fra 7 år til hun ble avlivet 11 år gammel, gikk hun på medisiner. det funket veldig greit, men på slutten slet hun med smerter. Hun ville det ikke, og kjempet i mot, men til slutt lukket hun øynene å smertene var borte...

Aiko var en gogutt som min ex- samboer hadde da vi flyttet sammen. Men han var litt min gutt også, så han får være med som en av mine hunder. En fantastisk snill, glad og god gutt på alle måter. Han og Unique ble bestevenner og uadskillelig.
Aiko var veldig glad i mennesker og ønsket alle mer enn velkommen på besøk. Han hadde en stor personlighet og helt klart sine særtrekk.  Aiko ble smittet av kennelhoste, og kom seg egentlig aldri helt 100%. Han sovnet stille inn, sammen med Unique i Februar 2010.

Mens jeg enda hadde Aiko og Unique kom lille Enyo i 2007. Som slett ikke var liten verken fysisk eller mentalt.  Enyo har noen gode utstillingsresultater, men  likte nok bedre å trene og jobbe. Med Enyo trente jeg lydighet, spor og feltsøk. Han tok det meste av ny lærdom på strak arm og var utrolig lettlært. Vi nådde dessverre ikke våre mål, da han fikk magedreining og døde plutselig bare 4,5 år gammel, like før vi skulle ut i konkurranse.  Han er nok den hunden det har vært tyngst å miste. Selvfølgelig fordi han var ung, men også fordi vi hadde knyttet et sterkt bånd mellom oss. Det var ikke tvil om hvem sin hund han var.  Han var også den hunden som jeg lærte mest av. Tapet og sorgen etter å ha mistet han vil nok sitte i meg lenge. Heldigvis har jeg masse bilder  og gode minner å se tilbake på.

En uke etter Enyos død i April 2012, kommer så Rustadmoen`s Kairo til verden. Far til Kairo, er Giro av Røstadgården, som er Enyos halvbror.  Hullet etter Enyo kan ingen fylle, men jeg tror nok Kairo kan lappe det godt sammen igjen.  Kairo er blitt stilt flere ganger og har gode resultater, BIR valp 6 mnd, klassevinner flere ganger og har ingen dårlige plasseringer enn Sg3 etter tysk mønster. Han har deltatt på Norsk Vinner to ganger, første gang 18 mnd, da ble han sg8 av 13 hunder , Året etter var han over to år og ble sg 4 av fire hunder.
Han har godkjent mentaltest for hunder og bestått funksjonsanalyse, han har også bestått utholdenhetsprøve og er godkjent for avl. Nå trener vi for ferdselsprøven som vi håper er i boks iløpet av året.


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden