Hverdagsbetraktninger

Lilleprinsen vokser

Kairo har passert 10 mnd og om 10 dager blir han 11 mnd. Året har gått utrolig fort. han har vært en deilig valp å ha i hus og som ungdom er han slett ikke så værst heller.  Han har vært inne i den fysiske pubertetsperioden. Hunder kan nå bli sta og ukonsentrert og det kan virke som all lærdom er glemt. For hunden kan dette være en vanskelig periode. Rådet fra de fleste er ingen nyinnlæring nå, men kjente og/eller enkle øvelser som passer best på dette stadiet. Når det gjelder nyinnlæring så har jeg merket godt at han har vært lite mottakelig, men jeg har latt være å kjøre på med ovelser, og heller prøvd å trene litt på å forbedre de han kan. Han har ikke vært spesielt sta og noe av tidligere lærdom sitter som et skudd. Innkalling er en slik øvelse. Jeg har enda ikke opplevd at han ikke har snudd å kommet tilbake når jeg roper på han. Men han kan godt finne på å " dra det litt ut" hvis han er opptatt med noe nesearbeid.

 

Han har i hele perioden vært sammen med andre hunder,Ikke like mye som før pga årstiden og korte dage, men er fortsatt ydmyk overfor eldre hunder. Og han har bare gode hensikter uansett hvem han har møtt. Det samme med folk. Men han kan bli veldig ertete og nesten litt rampete hvis han har for mye energi i seg. Og han elsker det hvis han klarer å få meg sur. Men så er han verdens mest kjærlige vesen når han etterpå kommer for å be om godt vær.

 

Han er veldig leken og har en tendens til å danse rundt meg på to bein for å få meg til å kaste kong / ball. Det har tatt litt av, så nå går vi på tur UTEN ball, så leker vi når vi kommer hjem. Det er av to grunner. Når vi går tur, så går vi tur, og det morsomste i verden skjer hjemme. Da vil han ha større fokus på komme hjem etter tur, og mindre fokus på forstyrrelser under turen. Han er fortsatt veldig knyttet til oss og kanskje mest meg. Han følger eter meg rundt i huset og jeg har aldri opplevd at han har gjort forsøk på å stikke av.

 

I februar meldte jeg han på utstilling på Mo i Rana, mest for den sosiale treningens skyld, men utstillingen ble avlyst, så da gikk vi glipp av den. Men det kommer  flere, så det blir vel muligheter.  Vi har såvidt hatt på trekkseler i vinter. Det må nok trenes en del og så langt går det bra hvis en av oss er  "hare" vi har ikke lagt ut på noen langtur med ski og seler, men bare prøvd litt bortover veien for at han skal få kjenne på det å ha seler på seg.

 

Ellers så er Kairo fremdeles en snill og god gutt. Det har vært lite problemer med han, også i denne perioden som har vært. jeg håper han fortsetter denne fine mentale og sosiale utviklingen. Fysisk var jeg en stund etter operasjonen bekymret for veksten hans. men han kom som et skudd og virker å bli en kraftig og robust hund. han har lenge hatt valpefjeset sitt, men jeg syns å ane at det kommer et voksent "drag" over utrykket av og til, så det skjer nok ting. Han nermer seg året og det har vært et fantastisk hundeår. Så lettvint og greit. jeg har nok vært vant til større utfordringer på et par av de tidligere hundene. Derfor er det deilig å ha en hund som bare er grei hele veien. Men delvis skyldes det nok også min egen utvikling.  De andre hundene har krevd sin mann <<kvinne>> det skal være sikkert, men jaggu har de lært meg mye også. Beste læremestre EVER!!

 

Nå ønsker vi oss bare at snøen forsvinner og vi kommer oss ut på tur i skogen. Våren er en fin tid for det. Ellers så er det fult fokus på NV 2013, som vi har tenkt å vinne   Vill

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden