Hverdagsbetraktninger

Planer for høsten

 

Nå begynner det å bli motiverende å trene lydighet igjen. Kairo er mer med og skjønner at han må følge med. Øktene må være korte så han ikke mister fokus, og belønning hele veien er viktig. Jeg har slitt ganske lenge og tidvis gitt opp med å få han "på plass" Men nå ser det ut som han skjønner. Når jeg er passiv kan han komme å sette seg ved foten for å få meg i gang med leken. Belønning så langt har vært lek og godbiter. Framdriften vil være i korte steg og korte økter. Nå som jeg begynner å "skjønne han" er det viktig at jeg ikke går for fort fram.

 

Innimellom apell lydighet lager jeg spor og legger ut feltgjenstander. Han liker å lete etter ting. Og gir seg som oftest ikke før han finnermdet han skal. I sporet er han nøysom og går med nesa i bakken. Han har det ikke travelt i pølsesporet. Erfaringer med Enyo var jo at han raste gjennom sporet for å finne haugen med pølser i enden. Derfor legger jeg ingen haug med pølser i enden til Kairo. Sporet avsluttes med en pølsebit. Også i slepesporet bruker han nesen godt og følger slepet med nesen. I søk etter gjenstander bruker han mye overvær og kan gå i store sirkler rundt gjenstanden for å få ferten av det, så snevrer han inn til han finner det. Bommer han så går han ut igjen og prøver overværet igjen. Ganske facinerende å se på.

 

På grunn av fokus på å bli ferdig med 4 år på høgskole, har vi ikke de store planene for høsten.  September er satt av til røntging, vi håper å få gjennomført MH i oktober, resten av høsten fortsetter vi med lydighet og håper å få inn noen klasse 1 øvelser til jul. Det er det som er planen så får vi se hva det blir til. Resultatet på røntgen vil jo bli avgjørende i forhold til hva vi skal satse på og hvor mye, så det blir spennende.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden