Hverdagsbetraktninger

Høstens planer utført.

Da er vi godt inne i oktober og de mål vi har satt oss for høsten er utført med godt resultat, og jeg er kjempefornøyd. Den 2 september var vi på Grong dyreklinikk for å ta røntgenbilder av hofter og albuer. Kaldahl sa det så greit ut, men virket ikke akkurat entusiastisk, og han mente det kunne bli en B på ene hofta. Jeg forberedte meg derfor på at det kanskje kunne bli enda værre. Det tok litt tid før resultatene kom, men da de endelig dukket opp på Dog Web sto jubelen i taket. A på hofter og A på albuer. Altså så bra som det kan bli, og med det åpnes nye dører..

 

5 oktober var Kairo påmeldt MH på NSchK avd. Helgeland på Mo i Rana. Jeg hadde  absolutt forventninger om at han skulle gjennomføre, men med hvilket resultat? Kairo er ikke den "tøffeste gutten i klassen" Iallefall  t r o d d e  jeg ikke det. Han ble skikkelig tatt på senga da kjeledressen plutselig dukket opp, og der måtte vi gå helt inn før han ville bort til den. Men han avreagerte greit og da er reaksjonen akseptabel.  Men allerede da begynte jeg å se for meg at han kanskje ville slite litt på skrammelet og spøkelsene. Men her gjør han altså alle spådommer til skamme og overrasker både oss og testlederen. Han undersøker begge momentene på egen hånd og avreagerer som han skal. Det er nesten så man kan mistenke oss for å ha trent på det, men det har vi ikke.  Jeg tenkte på om vi burde trent litt på lek i forkant, men det viste seg iallefall å være unødvendig. Det vi kanskje må jobbe litt med framover  til Funksjonsanalysen, er bittet. Han biter med fortennene, med unntak av når det er drakamp. Men når det er sagt så var det ingen hunder i testen som ville bite i fleece leken....

 

Beskrivere var Tom Ove Thomassen og Johnny Johnsen, og kommentarene fra dem var at i tillegg til å gjennomføre, var resultatet bra. De mente også at han var en lettlært og bra hund. Til og med någet mer strukturert enn sin eier, og det kan nok være en observasjon med mye sannhet i . {#smileys123.tonqueout} Resultatet fra testen er i kolonnen til venstre under "Resultater"

 

Og det var det vi hadde planlagt å delta på i høst. Nå er jeg i siste innspurten på vernepleierhøgskolen og i gang med å skrive bachelor oppgaven.  I tillegg er det flytting og full pakke med renovering av Bergheim framover. Men jeg har en plan om å gjennomføre Ferdselsprøve i løpet av 2014, så jeg tror nok jeg vil ha fokus på det, og trene litt lineføring, fri ved fot og dekk.  Vi har jo endelig fått til utgangstillinga, men den sitter ikke 100%. Når han har gjort det perfekt tre ganger, så mener han at det måvære bra.... Men jeg tror jeg må trene med godbiter for kongen blir for sterk kost for han. Han tror jeg skal kaste den og får ikke nok ro og konsentrasjon til å sette seg ned der han skal. Han er litt andreledes å trene med enn det jeg har vært vant med, så jeg må bare finne ut av det.  Jeg tror når det gjelder apell lydighet så må vi ta et lite skritt tilbake å prøve å finne ut hva som funker, for det er ikke læreevnen det går på som jeg har trodd. Jeg må overføre hans iver etter å leke med kong til å bli like sterk når han "leker" med meg. Og det må jeg klare å få til. 

 

Da tar vi i utgangspunktet juleferie. Eventuelle aktiviteter framover blir på rein impuls. Så starter vi på nytt etter nyttår med forberedelser til utstilling og det som måtte komme av aktiviteter. Vi ønsker alle en riktig fin og innholdsrik høst.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden