Hverdagsbetraktninger

Godt nytt år!

Da er 2013 kommet og gått og vi er på full fart inn i et nytt og ubrukt år. Vi har ikke så mange planer for det nye året enda, jeg tror det vil komme etterhvert. Vi har begynt å trene lydighet med tanke på ferdselsprøven og vil nok konsentrere oss mest om det når det gjelder LP trening. Spor og feltsøk trener vi nesten hver dag, om ikke i konkuranseorganisert trening, så får både hodet og nesen oppgaver å bryne seg på.

 

Kairo er nå 20 mnd og på veg ut av sin andre kjønnsmodningsfase. Ingen store endringer i atferd og ingen "problemer" har oppstått underveis. Han har begynt å varsle når det kommer folk eller han hører folk utenfor men det er bare greit syns jeg. Ellers er han den samme gamle glade gutten, snill og leken mot alt og alle.

 

Da jeg fikk han var jeg ganske bestemt på at vi ikke skulle drive å "jage" etter jeve titler eller konkurransemål. Først vil jeg ha en omgjenngelig, sosal, uredd og lite stressa hund. Med Kairo ville jeg stole på min egen vurderingsevne og ha tillit til hunden i stedet for å høre på alle andre mer eller mindre eksperter. Nå kan jeg klappe meg selv på skuldra å si: Godt jobba, Heidi.  Jeg har en hund som jeg kan ha med meg nær sagt hvor som helst og til hvem som helst og det er mye viktigere for meg enn at bittet er fast. 

 

Jeg har vært heldig. Selv om Kairo egentlig var et "plaster på såret" anskaffet mer etter hjertet enn hodet, er han blitt den av mine hunder som passer meg best. Han er resultatet av en god kombinasjon helsemessig og han kommer fra en super oppdretter som gjør en kjempejobb med valpene, noe valpekjøperne får igjen for seinere og som har lagt grunnlaget for det arbeidet jeg har lagt vekt på. 

 

Selv om hovedoppgaven til Kairo er å være en god familiehund og turkamerat har han vist at han kan mer. En hederlig 8 plass i en gruppe på 12 hunder på NV i sommer, pluss noen andre gode resultater i tillegg til  en god MH. Bedre kunne det ikke bli da røntkenresultatene i høst viste fri for HD og AA.  På NV deltok han også i avlsklasse etter sin far Giro av Røstadgården, som gikk med en flott gruppe valper etter seg. 

 

Det er ingen tvil om at han har potensiale. Nå får vi se hva tid og økonomi tillater av deltaklse i 2014. Vi holder han i form, ikke for at han skal prestere, men fordi han liker å være i form. Han har en tett og kompakt bygning og virker lett å holde i fysysk form, så året vil nok ikke passere uten noen resultater. Litt spennende blir det jo også siden han er i ferd meg å gå fra unghund til voksen men jeg liker veldig godt det jeg ser til nå. 

 

Vel, det var et nyttårsinnlegg med mye skryt både til hunden min og meg men pokker heller, det fortjener vi ! GODT NYTT ÅR.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden