Hverdagsbetraktninger

Utstilling avd. Hedmark 6 Juli 2014

Da har vi reist ens ærend til avd Hadmark på Løten for å få en siste utstilling før NV. Denne gangen ville vi prøve å se hvordan det gikk hvis han IKKE fikk kontakt med meg før han gikk i ringen, eller mens han gikk og det gikk mye bedre enn i Kristiansund for to uker siden. Han viste seg flott i ringen og gikk som en hel kar.

 

Dommer for dagen var Johnny Johnsen som vi har stilt for to ganger før, han måtte også gå alene i klassen så vi ventet oss ingen store overraskelser. Han fikk både fin omtale og  kritikk:

 

Stor, middelskraftig sort med gulbrune tegn av meget god type. Meget godt hode og utrykk. Høy manke, noe lang men fast rygg. Kort, noe avfallende kryss, rett front.Underbrystet kan være et steg lengre. Lang  og noe steil overarm. Meget godt vinklet bak. Korrekt sett for og bakfra.  Lange jordvinnende bevegelser.

 

Sg (Sehr gut) 1 som betyr meget god og er den høyeste premieringen en hund uten bruksmeritter kan få i åpen klasse.

 

Men så måtte han inn i ringen igjen etter fotografering for det var blitt  glemt å avfyre skudd. Inn i ringen igjen, skudd ble avfyrt og han viste reaksjon. Hvorfor han reagerte da han sto i ringen vet jeg ikke. Han reagerte ikke da han lå utenfor ringen mens det ble avfyrt skudd i klassene før han. Jeg tror ikke jeg skal bruke energi på å finne en forklaring heller men det er to uker til Norsk Vinner hvor han også er påmeldt så vi må nok tenke ut en strategi her. Han ble skuddberørt men ikke redd og beholdt premien sin.

 

Jeg må nok innrømme at det var et strek i regninga. Det bekymrer meg ikke så mye for det kan la seg rette på men det medfører en del ekstraarbeid som jeg ikke har forutsett. Vi er uansett fornøyd med både turen og resultatet og takker kennel Røstadgården for hjelp med handler og selvfølgelig også handleren ( som jeg ikke vet navnet på) med flott fremvisning av hunden. takker også avd Hedmark for et flott arrangement og at vi fikk stå på plassen med campingvogna, og Gunn Tove, kennel Rustadmoen som kom og heiet på og hjalp til i ringen. Vi fikk også tid å stikke innom kennel Rustadmoen å hilse på "slekt og venner", samtidig fikk vi se elleve, to uker gamle nydelige halvsøsken. Man kan jo bli valpesyk av sånt men hvis jeg skal klare å oppnå noe med Kairo så er det nok med han og det er veldig tydelig for meg så da er det mye bedre å ha en lånehund i ny og ne og reise rundt å titte på sånne små klomper men det skal bli spennende å følge dem videre ut i verden.

Da vi kom på Lørdag fikk jeg også være vitne til utførelsen av ferdselsprøven og det slo meg at vi er ikke så langt unna  prøven som jeg  først trodde. Noen justeringer på øvelsene så går det greit tror jeg. Kvelden før utstillingen fikk jeg også noen gode råd og en liten demonstrasjon av Rolf Syversen på hvordan jeg skal trene inn "bli" på dekken. Jeg vet at jeg kan klare det og jeg vet at det bare er trening som skal til. Kairo er  lett å trene med å lett å gire opp på ball eller kong, så det burde ikke bli noe stort problem. Han har i tillegg så stort fokus på meg at han bryr seg lite om hva som skjer rundt han når vi trener og det får jeg bruke for hva det er verdt. Men jeg ser tydelig verdien av å trene sammen med rutinerte folk og jeg syns det er dumt at jeg er den eneste i mils omrets som har interesse av dette.

 

Men det er bare å stå på, så klarer en det meste og det skal jeg prøve på.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden