Hverdagsbetraktninger

Norsk Vinner 2014

Da har vi avviklet en flott NV-helg i Askim sammen med trivelige folk og trivelige hunder. Kairo stilte i åpen klasse sammen med tre andre hunder, deriblant halvbroren Boohner av Rottenhaller.  Han ble riktignok sist i klassen men  det er resultatet  som teller og ble Sg4. Han fikk kredit for  vinkler, bevegelser og hodet i åpen kritikk. På papiret var den tyske dommeren mer opptatt av hva som kunne vært bedre enn hva som var bra, så den  kritikken havner bakerst i bunken ...

 

 

Men så til det som var positivt. Også i år brukte vi Cicilie Johannessen, en flink og rutinert juniorhandler som går godt overens med Kairo. Cicilie merket nok at lilleprinsen var blitt et år eldre men hun førte han flott i ringen og jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger fra publikum som sa at han viste seg  utrolig flott, så hun gjorde en utmerket jobb.  Til å påvirke fikk vi uvurdelig hjelp fra  oppdretter Gunn Tove som gjorde en kjempeinnsats sammen med Tore utenfor ringen, mens jeg satt musestille bak et telt og var tilskuer.

 

 

Han ble snytt for en pallplass men så lenge den gikk til slekta så er vi glad på deres vegne. Boohner tok skikkelig revansj i år og han fortjente å få det. De er flotte hunder begge er de to som bærer mye av sin far Giro av Røstadgården. Så gratulerer så mye til Henning og Gry, vel fortjent!

 

Hvis Kairo ikke har fått sine bruksmeritter til neste år, så er det mulig vi stiller han i åpen klasse en siste gang. Da er han nok mer utviklet og vi skal være bedre forberedt for til tross for godt resultat, så er  nok dette et lite kakk på skulderen om at vi har hvilt  lenge nok på våre laurbær, her må det trenes, skal det hevdes. Vi har hatt fokus på bevegelser og det har vi fått uttelling for men nå må det bygges musklatur. Kairo er en kraftig hund og da skal han ikke se pinglete ut.

 

 

Ellers så får vi si oss fornøyde. Han avanserte fire plasser fra i fjor, han har aldri reist fra en utstilling uten premiering og pokal, det gjorde han heller ikke denne gangen. Urma tok seg god tid til å fotografere han og han kommer med i Torsviks film også til neste år. Han viste seg flott i ringen  og fikk god omtale for bevegelser, pigment og hode og sist men ikke minst  !!  - han viser et fantastisk gemytt i forhold til både folk og andre hunder. Han var tildels "barnevakt" for en liten valp, han brydde seg ikke om sinte tisper og eplekjekke hannhunder. Med mindre de hundene han møtte på ville leke eller var vennlige, så viste han liten vilje til å ha noe som helst med dem å gjøre. På lufteturer var han mer interessert i å lukte inn historikk enn å løfte hodet å møte blikket til møtende hunder.

 

Så helt til slutt vil jeg takke min fantastiske oppdretter for en herlig, god, snill og ikke minst trygg hund. Vel kan det være at valpene preges i det hjemmet den kommer til men grunnlaget er lagt i valpekassa og min oppdretter sover sammen med valpene om natta til de er flere uker gamle. Det er mange flotte oppdrett rundt omkring men jeg har hund fra det beste!! Så TUSEN TAKK  Gunn Tove og kennel Rustadmoen for den jobben dere legger ned  for å skape gode trygge valper. Så til de av denne bloggens lesere som vurderer å kjøpe seg schæferhund så har Rustadmoen nå kull etter Elvira som også er Kairos mamma og Romis Oblix som ble VA2 etter den beste oppvisningen på mot og kamp under årets Norsk Vinner for Schæferhunder.  Her er det muligheter for valper som har alt, god anatomi, godt hode og som er trygge og stødige rett fra valpekassa. Og du kan også være sikker på at oppdretteren virkelig har gjort jobben sin. Kairo er den beste hunden jeg har hatt når det gjelder sosial fungering og det er ingen problem å ha han med uansett hvor det er. At han er pen i tillegg er ingen ulempe men da vi kom hjem i natt kastet han seg ned på plenen og rullet i det duggvåte gresset, løp rundt på eiendommen i rein glede over å være hjemme igjen. I dag ligger han sliten men fornøyd i skyggen og sover.

 

Så tusen takk til Gunn Tove for verdens beste Kairo, trivelig selskap, engasjement og god hjelp utenfor ringen. Takk til Tore  for det samme, pluss kjøring, campansvarlig ,  grillsjef, hjelp og støtte. Takk til Cicilie for utmerket handling, takk til alle som bidro og tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Norsk Vinner er over for i år men jeg sitter igjen med en god følelse og kjenner på at jeg kan begynne å glede meg til neste år.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden