Hverdagsbetraktninger

Høsten 2014

Vi  skriver i dag 1 september, en varm sommer er over. Begivenhetene etter Norsk vinner har vært få, det har vært andre ting i fokus. Kairo har nok om jeg må si desværre, hatt en lat sommer. Pga av varmen har det ikke vært stort annet å ta seg til enn å bade eller å ligge i skyggen. Vi har sett litt på høstens aktiviteter og det blir nok ikke den store deltakelsen rundt om kring.

 

På terminlista ser jeg at ferdselsprøven må utsettes til neste år. Det blir ikke aktuelt å reise i dagesvis for å ta den nå i høst. Men vi har planer om en funksjonsanalyse i Oktober.  Mest sannsynlig blir det en eller to utstillinger til før sesongen avsluttes. Men mest blir vi nok å trene, trene, trene. Målet er ikke elite i lydighet men de fleste øvelser som er aktuelle  for oss å delta i har med en lydighetsdel, så der må vi være forberedt. Vi trener nå på momentene til FP og har lagt det opp sånn at vi trener på en ting av gangen, sist uke var det lineføring og fri ved fot med tempoforandring. Den sitter ikke som støpt men vi tar pause fra det og går videre til sitt under marsj.

 

Kairo er kommet dit at han liker å trene og det er moro å holde på med han. Kongen er den store motivasjonen, jeg har prøvd med godbiter men det funker ikke helt etter boka. Klikker kan brukes der det er hensiktsmessig f eks belønning på avstand.

 

Nå som temperaturen har falt og høsten er kommet blir det også noen sykkelturer, men vi har vært lite på turer i skog og fjell og det savner han nok.  Jeg liker ikke sånne turer i 25 varmegrader men utsiktene er bedre fra nå og utover. Imidlertid jobber vi på spreng med huset, for å få det varmt og levelig til vinteren og med jobb i full tid blir det sparsomt med timer til overs. Derfor ser jeg ingen hensikt med å legge alt for mange planer. Som jeg har skrevet før, så er Kairo mer en bortskjemt familiehund, fremfor en konkurrerende sportshund, så vi tar med oss det vi har tid til og syns er gøy.

 

Før eller senere lukkes alle dører likevel, skal man ha en hund som hevder seg i eliten må den ha "riktig" eier, være fra "riktig" oppdretter og ha de "riktige" kontaktene. Man kan ikke ha fast jobb men lommeboka bør være mer enn halvfull. Av personlige egenskaper bør man ha lært å smiske, gi seg blanke f.. i alle man ikke kan bruke til noe og man bør helst kle seg i fargerike t-skjorter og elefanthud.

 

Jeg er bare et menneske og Kairo er bare en hund så da blir valgene enkelt, vi gjør det vi trives med å gjøre sammen med de vi trives sammen med, så får eliten krangle og misunne hverandre til månen for vår del. Jeg har som hovedmål å gi hunden min et godt og langt liv, så det får være førstepri. Vel det var dagens lille oppgulp. Det må bare få komme av og til. Nå gleder vi oss til en høst med fine opplevelser og gode treningsøkter.

 

Til alle våre hundevenner, ha en strålende høst.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden