Hverdagsbetraktninger

Planer for 2015

Tiden  flyr og til våren blir den lille krabaten på bildet 3 år. Det har vært tre år med mye glede, stolthet og  mange gode stunder. Kairo er en hund som matcher meg 100%  og som  bare har tilført meg positive opplevelser som hundeeier. Nå er vi godt i gang med nytt år og det er på tide å legge noen planer.

 

Vi har allerede blitt kontaktet  med forespørsel om  bruk av Kairo til avl, det syns vi er veldig hyggelig. Spennende at noen faktisk viser interesse for han som avlshund. Det er for tidlig å si noe konkret, det er også et par ting som må på plass før det kan la seg realisere. Han mangler først og fremst godkjenning, men etter bestått funksjonsanalyse burde det la seg gjøre.

 

Det vi vet er at avd Helgeland har avlskåring i mai, da er det aktuelt å godkjenne han for avl. Vi har også som mål å ta ferdselsprøven i løpet av  våren/sommeren og kanskje også få han kåret før utgangen av 2015, da skulle veien ligge klar. Kairo har en respektabel HD indeks på 119,9 og det burde telle litt. Når det gjelder bruksmeritter ser jeg ikke for meg å sende hunden til utlandet for en utdannelse, så det vi har mulighet for å skaffe ved egen innsats må nok bare holde. Jeg håper likevel at kvalitetene hans kan telle til haqnsfordel uten en schh eller ipo-tittel. Jeg har planlagt å delta på Schæferuka på Sølen i juni for å finne inspirasjon til å starte med spor etc. Kairo er vant til å søke, så en organisering av det hele tror jeg ikke blir noe stort problem for han, planen er også å ta fp kurset hvis han ikke allerede har bestått prøven.

 

Når det gjelder utstilling er jeg usikker på hvor mye fokus det skal få i år. Et par utstillinger i april/mai er ikke utelukket men jeg tror faktisk vi dropper NV  og heller satser på en aktiv høstsesong. Erfaringene fra i fjor var at Kairo både hadde bedre pels, og var i bedre form ETTER sommeren. Hvis vi får satt noe av dette ut i livet ser jeg at det likevel kommer til å bli et hyggelig hundeår med mange spennende hendelser. Jeg håper vi treffer igjen gamle hundevenner og kanskje treffer vi også nye.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden