Hverdagsbetraktninger

Planer for sommeren

Da er vi midtveis i mai og sommeren nermer seg. I år skal vi på ferie med campingvogna og Kairo skal få bli med, mest sannsymlig går ferien til Sverige, men første uka av ferien er satt av på Sølen. Det har vi meldt oss på ferdselsprøvekurs med håp om å få tatt prøve. 

 

Vi har ikke planlagt noen utstillinger i sommer og Norsk Vinner blir droppet i år, mest fordi det ikke passer med ferie. Men det er også den tiden på året da pelsen er dårligst, så vi avventer utstillinger til høsten. Hvor mye mer vi stiller ut må vi også se på. Hadde vært moro å få stilt i en brukshundklasse og jeg har noen tanker om å få til en organisert trening med flere etter sommeren så vi får se... Til nå har vel kanskje Kairo fått det vi kunne forvente å få av premiering i ringen men det hadde vært greit med bruksmeritter også selv om ambisjonene ikke er å stige så høyt i gradene. Nå er han midt i røyting og det ser ikke ut som det blir så mye pels igjen til utstillingsesongen. Kanskje rekker vi en siste utstilling i slutten av mai før buksene er bytta ut med shorts. 

 

Som sagt før så er det også en plan på å bruke han i avl, her må jeg bare ta av meg hatten for de oppdretterne som vil satse på han til tross for at han verken har bruksmeritter eller jeve titler fra Tyskland. Men han er en stødig hund med lite stress i seg, vennlig og imøtekommende til alle og han har på det eksteriøre og helsemessig mye å tilføre rasen. Nå skal han godkjennes for avl i slutten av mai, så har jeg et år på meg for å få han kåret. Det jeg håper han gir videre til sine avkom er kanskje mest hans egenskaper som en stødig familiehund, men også gode anatomi og helse. Om han blir far til fremmadstormende brukshunder, tviler jeg på men alt går an...  Det ville også vært artig om noen av hans evt avkom gikk videre i avl. Men som min gamle bestefar så klokt sa, man skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, så foreløpig får vi bare avvente å se hva som blir

 

Vi er litt på hælene med lydighetstrening, så det skal vi sette av tid til nå, sånn at vi er noenlunde forberedt når vi kommer til Sølen i slutten av Juni. Det skal bli morsomt å treffe andre og å få trene i et hundemiljømed hjelp til det man står fast på, det gleder jeg meg masse til.

 

Da ønsker vi alle en riktig fin !7 mai feiring, husk å ta hensyn til hunden.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden