Hverdagsbetraktninger

Godkjent for avl

Kairo er nå innstilt til godkjenning for avl med opprykk i Akkl. Selve beskrivelsen får vi ikke før NKK har godkjent papirene. Kåringen ble foretatt av dommer Johnny Johnsen og Kairo kan brukes på alle godkjente tisper. Kairo er AA og HD fri og har en sterk index på 119,9, han har bestått funksjonsanalyse, utholdenhetsprøve og har excellent, flere CK og Bir valp.

 

Kairos søsken:
Kenzo Frikk - fri HD, fri AA
Kaiser - urøntget, men meget sprek og sterk
Karas - fri HD, fri AA (langhår)
Kjell Oscar - dessverre påkjørt 4 mnd gammel, avlivet.
Kiwi Ragazzo - fri HD, fri AA (langhår)
Kose Labben - HD C (en side) , fri AA, Godkj. besøkshund (langhår)
Kitchi - fri HD, fri AA
Kiara - fri HD, fri AA, Norsk Vinner, (langhår)

 

Siden vi først var på Mo valgte vi å stille Kairo, til tross for minimalt med pels. Dommer Morten Nilsen likte Kairo meget godt og ga han følgende kritikk:

 

"Meget stor, middels kraftig. Korrekt bygget forfra, meget velpigmentert. Kraftfullt maskulint hode, god manke, sterk rygg. Godt kryss, godt vinklet foran, meget godt vinklet bak. God underlinje, parallell foran og bak. Utmerkede bevegelser fra siden, Meget velgående".

 

Imidlertid fikk han trekk for størrelsen på testiklene,  andre dommere som har undersøkt Kairo  både tidligere og nylig har ikke påpekt dette men det er ikke uvanlig at viltre unghunder får satt inn hormonchip for å dempes, det kan gi reduksjon i størrelsen på testiklene kunne Nilsen fortelle meg etterpå. Det er jo veldig bra at dommere er obs på dette, sånn sett gjorde Nilsen jobben sin. Kairo er imidlertid verken hormonchippet eller " behandlet" på noen måte men vi tenker uansett å ta en spermprøve for å være på den sikre siden. Ulver har ikke det største testiklene de heller men det funker det også og der som ellers er det menneskenes inngripen som gjør at bestanden ikke øker, så fikk jeg sagt det også...

 

GråterForvirretSjokkertBlinkerVinker

 

Bortsett fra at vi føler oss litt snytt for en bedre premiering, hadde vi en fin dag i avd. Helgeland, Vi våknet til striregn  på campingvogntaket men etterhvert brøt sola fram og det ble nesten sommerlige tilstander. Folk var hyggelig og stemningen på topp som vanlig i avd. Helgeland. Tusen takk til Terje Lorentsen som viste fram hunden på en fremdragende måte. Gratulere til alle deltakere og vinnere. Spesielt arti at kennel Zupra stakk av med både BIR og BIM, Gratulere så masse!!

 

Om dommer Morten Nilsen vil jeg si at han tilnærmet seg hundene på en måte jeg aldri har sett en dommer gjøre tidligere, mulig det er hans kompetanse som veterinær som slår inn men han var utrolig varsom og respektfull mot samtlige hunder, en fantastisk dommer. Hovedgrunnen til vår tur opp til Mo i Rana var å få Kairo godkjent for avl og det har vi fått, så vi får si oss vel fornøyd med det. Nå tar vi utstillingspause fram til høsten men allerede om 3 uker skal vi delta på schæferuka på Sølen med forhåpning om å ta ferdselsprøven.

 

Da ønsker vi hundevenner og hunder en fortreffelig fin sommer !

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden