Hverdagsbetraktninger

På campingferie med schæfer

Å reise på campingferie med en schæferhund kan absolutt by på sine utfordringer, det har jeg lært meg.

 

 Jeg har hatt med to Schæferhunder og en Rottweiler og feriert på campingplasser der man bor trangt og tett, unger løper hit og dit, andre hunder gjør det samme og det er lyder over alt. Heldigvis har hundene mine taklet dette ganske greit men den som har taklet det aller best er Kairo. Da jeg begynte å feriere med campingvogn var jeg nesten den eneste på hele campingplassen med en hund større enn en middels stor katt, nå er det hunder i alle størrelser i nesten samtlige bobiler og vogner.

 

De første dagene var nok Kairo sliten etter en uke med trening på Sølenstua, men etter hvert kom han seg og begynte å invitere til aktivitet. Å leke/ trene med han selv om det sto andre hunder i nærheten var ikke noe problem. Han var bare opptatt av det vi holdt på med. PÅ de varmeste dagene lå han under campingbordet i forteltet og bare slappet av.

Det gikk hunder og folk overalt og forbi hele tiden men han brydde seg lite om det. Noen hunder synes nok han var både stor og skummel og kunne ikke dy seg for å gneldre på han, men han svarte dem aldri. En gang reiste han bust og det var da to retriviere passerte han på en smal veg, men det kom ikke en lyd og han gjorde heller ikke utfall.

Han er rolig og stille og tåler at både hunder og folk passerer like utenfor forteltet. Vi hadde han løs i forteltet når vi var der selv, han gjorde aldri tegn til å ville ut eller hoppe over når vi tok ned vegger for å slippe inn luft. Ellers kunne vi ha han i bånd men han holdt seg der vi var hele tiden. Noen steder kunne vi ha han løs uten at han hadde noen trang til å stikke av.

Han er en takknemlig hund å reise på ferie med, rolig, stille og lot seg sjelden stresse. Det gjør at vi også kunne slappe av og virkelig nyte ferien og vi kunne ta han med hvor som helst uten at han gjorde noe vesen av seg. Ofte lå han i skyggen under et bord og bare tittet på verden, han vil helst være i nærheten av flokken sin og har ikke det store behovet for å utforske absolutt alt og alle.

Så har vi et stykke igjen når det gjelder konkurranseøvelser men når det gjelder å takle miljø, er han helt konge!! 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden