Hverdagsbetraktninger

Jakten på Certet, del 1 - Å se muligheten

Jepp, vi har bestemt oss for det. Kairo har flere CK men ingen Cert. Nært et par ganger men ikke nært nok. Det betyr ar vi må trene mer å forberede oss bedre. Vi har egentlig allerede startet for en stund siden med 4 km sykling 4 dager på rad og så en tur i skogen for å "riste løs"  femte dagen, altså en slags interval trening. Sykling alene er nok ikke nok og  siden det er båndtvang som dermed begrenser bevegeligheten  på tur er ikke det heller godt nok alene men vi vet råd, vi har en plan på rein styrketrening. For å ansvarliggjøre meg selv og ikke sluntre unna trening skal vi her på bloggen lage en treningsdagbok ( hvis jeg finner ut av det)

 

Å hevde seg på utstilling handler om mer enn hva folk gjerne tror, at hundene perfeksjonerer seg på å løpe venstresvinger, hadde det bare vært så enkelt. For å få inn god bevegelighet må hunden være korrekt bygget. Og det vil si at den verken kan være for mye eller for lite vinklet. I tillegg må den ha muskler som støtter sjelettet og gir kraft.

I rasestandarden står følgende:

"Schäferhunden er en traver. Lemmenes lengde og vinkler må være så avstemt til hverandre at hunden uten vesentlig forandring av rygglinjen kan skyve frem bakbena omtrent til midten av kroppen og strekke forbenet like langt fremover. Enhver tendens til overvinkling i bakparten reduserer fastheten og utholdenheten og derved bruksegenskapene. Ved riktig forhold i bygning og vinkling får hunden etangverk som forløper slik at bevegelsene skjer i jevn høyde over marken og gir inntrykk av uanstrengt bevegelse fremover. Med hodet rettet fremover og lett hever hale får denne jevne og rolige traver en myk buet overlinje fra ørespissene over nakken, den rette ryggen og frem til halespissen en myk, uavbrutt svinget linje".

 

Her er overvinkling nevnt, ved motsatt tilfelle altså for lite vinkler, får hunden ofte en slags "hoppende" travstil, noe som heller ikke er ønskelig. Er beinbygningen god  er riktig trening med på å styrke kraften i bevegelsene og en sterk schæfer i feilfritt trav er en fryd å se på. Det er altså ikke bare å slippe hunden i ringen å håpe det beste, eller jo.... man kan jo det også. Jeg har gjort det mange ganger, kanskje til og med de fleste gangene, det har gått såpass bra at han har fått exellent og noen CK men vi må avansere og det betyr jobbe. Han har fått særlig god kritikk flere ganger og jeg vet han hat et potensial, så nå kjører vi på.  Jeg er litt usikker på hvor vi skal starte jakten men avd. Helgeland er et alternativ, avd. Nordenfjeldske et annet. I Trondheim står nok trønderhundene i kø og kan bli vanskelig å hamle opp med, men intet prøvd, intet vunnet. Om vi stiller han noen andre steder i løpet av høsten er usikkert. Han har hatt sitt livs lengste røyteperiode og har mistet pels fra i mars og holder fortsatt på. Men ny pels begynner å komme og det ser bra ut. Vi byttet fòr til Essential Foods som vi blander med Vom og hundemat og resultatet har allerede vist seg. Kairo har alltid hatt blank og fin pels, men nå er den enda finere og fargene enda mer markert, ergo et godt utgangspunkt, da er det bare å lykke oss til på veien.

 

 

 

"

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden