Hverdagsbetraktninger

Betydningen av en tredje plass.

Forrige helg var vi på Mo i Rana for delta på utstilling. Jeg hadde trent og forberedt Kairo i ukesvis og vi håpet å få det første certet. Så skjer det, alle hundeeiers mareritt Kairo ville ikke. Han begynte å skape seg allerede på tannvisning og da dommeren skulle sjekke at der var to testikler var grensa nådd, det ble takk for i dag  før det hele begynte. "Avvist pga aggressivitet" og null i konk.  Når hannhundene kommer opp i en viss alder, så er det for noen ingen selvfølge at fremmede får " ta seg til rette" sånn uten videre.  Jeg har tenkt mye på årsaker men finner ingen. Kanskje er det heller summen av flere ting. Kairo har aldri blitt utsatt for ubehag som han ikke burde tåle, derfor er denne atferden noe merkelig. Men det er klart, han lever et liv som gårdshund på Bergheim, der han får gå fritt rundt på eiendommen og i nabolaget å gjøre som han vil. Han liker å bli klappet og kost med men han er ikke på utstilling så ofte og mangler nok trening i å bli håndtert. 

 

Så etter å ha "nulla" på Mo var min første tanke at nå tar vi en god pause, så jobber vi med dette. Jeg hadde meldt han på i Trondheim helga etter, altså sist helg, men så ikke at det kunne la seg gjennomføre. Så fikk vi høre om andre med samme erfaring som selv hadde gått med sine egne hunder. Etter en liten runde på det tenkte vi på å gjøre det samme. Jeg har foreløpig ikke helse til å gå så det måtte bli Tore. Vi reiste ned til avdeling Nordenfjeldske, testa litt på banen kvelden før og fant ut at det beste var om han ikke så meg. 

 

Så var tiden inne, Tore som aldri har stilt opp en schæfer eller handlet entret ringen  mens jeg hadde gjemt meg, jeg måtte også passe på vindretningen så han ikke fikk ferten av meg. Jeg trakk et lettelsens sukk da jeg så at dommeren ikke var inni munnen på hundene, det var Tore som sto for tannvisning. Han var ikke helt komfortabel i situasjonen men han oppførte seg og det var målet med denne turen. Jeg måtte vite om vi kunne jobbe videre eller om vi skulle gi opp. Det var fire hunder i klassen og Kairo var oppstillt sist. Med ny urutinert handler avanserte han til tredjeplass, fikk exellent men ingen CK. Denne gangen var ikke premiering målet, det var å kunne være i situasjonen og samtidig få en god opplevelse av det.  Han fikk en fin kritikk uten trekk og pokal med seg hjem.

 

De som var til stede på Mo den helga det ikke gikk så bra skjønner sikkert bedre enn noen andre hvorfor denne tredjepremien var så viktig, det var vinn eller forsvinn.  Selvfølgelig sånn som tiden har blitt måtte dette ut på sosialemedier og vi har fått mange gratulasjoner og noen lurer sikkert på hva det er å gratulere med en tredje plass. Da vil jeg bare si at akkurat denne tredjeplassen betydde mye mer enn noen annen førsteplass tidligere. Nå kan vi fortsette mot målet er en brukstittel og avlskåring. Jeg syns Kairo har mye bra å tilføre rasen både anatomisk og helsemessig. Om ingen andre vil bruke han, har jeg begynt å tenke på om jeg skal bruke han selv. Så uten at noen trenger å si noe til noen, har jeg begynt å se etter kull med potensielle passende tisper.

 

Men ingenting kommer av seg selv så vi må fortsette å jobbe både medhåndtering, trening og kondisjon og selvfølgelig trene på lydighetsøvelser som vi trenger for å komme videre. Men -  Jeg vil så gjerne at han skulle fått seg et cert før han ble fire år, det hadde hjulpet på motivasjonen. 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Hans Petter | Svar 20.09.2015 18.32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden