Hverdagsbetraktninger

Utstillingsesongen er åpnet

Da har vi gjort unna årets første utstilling i avd. Nordenfjeldske på Stavsøra. Excellent nr 4 av 4 i klassen. Jeg er ikke skuffet, men heller ikke veldig fornøyd. Dommer Karl-Otto Ojala, ga han fin kritikk men ønsket noe lengre underbryst. Jeg tror nok også at Mr. Ojala liker de mer kraftige og tyngre typene, og ikke en langbeint "atlet" som Kairo. Det har vi notert oss og tar til etterretning. Jeg blir litt i tvil om hvor lenge vi gidder å holde på med dette uten å komme videre. Jeg skal innrømme at det er en god del flotte hunder der ute, konkurransen er hard selv i åpen klasse og skal man hevde seg så må man stå på litt, men jeg skal gi utstilling noen få sjangser til, legge oss i hardtrening, så får vi se om det gir resultater ut på sommeren. Så må vi nok erkjenne at vi må jobbe litt for brukstitler. Den beste hunden er ikke best uten titler, sånn er det bare.

 

Jeg ser at tiden min ikke strekker til både på utstilling og bruksaktiviteter, så det ene må få større fokus enn det andre, så er det opp til meg hva det blir. Nå jobber vi med momentene til ferdselsprøven men trenger å sette det sammen og da helst med litt forstyrrelse.  Jeg ser at hvis luktene blir for streke på ukjente steder, så sliter Kairo med konsentrasjonen. Akkurat nå terper vi litt på å dekke mens jeg går fra han, det går bedre og bedre men han ligger slett ikke fjellstøtt og jeg kan ikke gå særlig lengre enn 10 - 15 skritt...

Vi har meldt oss på sporkurs og skal omsider( får en si ) komme i gang med bruksaktiviteter. Jeg tror spor vil være perfekt for Kairo, han liker å spore og det skal bli spennende å sette det i et system. Det vil være mer motiverende for meg også, selv om jeg kanskje må reise mye bort for å trene. Faktisk så kjenner jeg en slags kribling med tanken på å komme i gang med det, så det ligger kanskje mer for meg enn utstilling.

 

Til slutt må jeg bare nevne det viktigste, det er nemlig at Kairo er den han er. Jeg er sååå fornøyd med den hunden. Han er så enkel å ha med å gjøre i det daglige, der han skal fungere optimalt. Det hender jeg fortsatt må klype meg i armen for å tro at det er sånn. Vi er en gjeng med lokale hundefolk som har startet med å gå tur sammen en gang i uka, for å sosialisere hundene, vi har foreløpig gått en gang. Da gikk vi med tre schæferhunder, en tispe, Kairo og en annen hannhund. Tispa er noe redd for fremmede hunder, så hun fikk holde seg på avstand mens Kairo og den andre hannhunden gikk sammen. Ingen problem, han er nysgjerrig men ikke aggressiv og det er så behagelig. På utstilling er han rolig og behersket overfor andre hunder og aldri den som bråker. Så om jeg ønsket meg et CK  og ikke fikk det, så vet jeg at hunden har den kvaliteten JEG ønsker. Han er frisk, har god anatomi, er leken og arbeidsvillig. Han har stor flokktilhørighet og stikker aldri lengre av enn til tispa i nabohuset. Han er en hund som kan leve inne i hus sammen med mennesker og tilpasse seg rolige perioder. Sist men ikke minst har han en HD statistikk som få hunder kan slå. Så at noen dommere liker andre typer bedre enn han, kan jeg leve lykkelig videre med. Vi justerer bare med å stille for de dommerne som liker han.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden