Hverdagsbetraktninger

En uke med Kairo

Da har Kairo vært her en uke allerede.  Han har vokst mye bare denne uken. Han har vært veldig rolig og snill, og jeg begynte så smått å tro at jeg hadde fått en godmodig lat valp som ikke ville annet enn å bli strøket på magen, ligge i fanget, eller sove...


Men nå har han våknet skikkelig til liv. Det er full fart når han er våken. Vi har latt han få ha mest mulig ro til å bli vant med sine nye omgivelser, så først i går tok vi i mot besøkende. Da fikk han hilse på en "svær" Riesensnauzer, som var snill, men litt voldsom i starten. Litt skummelt var det, men Kairo syns å være en veldig nysgjerrig liten valp, så når snauzeren fikk roet seg litt, så måtte han bort å sjekke han. Og da var det greit.


Han hilste også på nabohesten, som først var like reservert som Kairo, men så ble de veldig nysgjerrig på hverandre og måtte bortpå å snuse. Vi hadde Yrja her i går, og utpå dagen gikk vi en tur med begge. Så langt den lengste turen for Kairo.


litt utpå kvelden var han med far i garasjen, også en ny og litt skummel plass. Men da han først var innenfor, fikk han gå rundt å sjekke og snuse på alt som var der. Han reagerer verken på støvsuger eller gressklipper, men kost og spader må han kjefte litt på.


Det ble en begivenhets dag for en liten kropp, og da kvelden kom var han helt kaputt. Han orket ikke spise kveldsmaten sin engang.  Han sover fortsatt i bur på soverommet vårt. Og det er fordi han av og til må ut en gang i løpet av natta. Jeg vil ikke han han skal gjøre fra seg i buret, og få en negativ opplevelse med det. Når jeg er sikker på at han holder seg om natta, flytter jeg buret ned i stua.  til og begynne med likte han ikke å bli "buret inn" Men nå går det fint. Han går dit selv når han kommer inn på rommet.


Ellers så "trener" vi mest i form av lek, men han har lært seg å sitte pent før han får mat, og han kommer som et skudd på innkalling. Han har begynt å skjønne det med apport også nå. Jeg har lagt to godbit-spor til han, og han bruker nesen helt supert allerede.


Han er ganske så forskjellig fra Enyo, som var ekstremt aktiv.  Kairo er aktiv når han er våken, men han har ro i seg til å sove også.  Og han sover selv om det er / kommer fremmede i huset.  Å være valpemor er en heldagsjobb, men jeg får mine femminutt når han sover. Jeg syns han er en herlig valp og gleder meg til fortsettelsen.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden