Hverdagsbetraktninger

Sommeren som ikke ble som vi tenkte

Da går vi mot slutten av sommeren 2016 og nærmer oss  høsten med stormskritt. Sommeren har for Kairo sin del avstedkommet med både store og små begivenheter. Vi har vært mye på farten og han har opplevd mye. Men aller mest har sommeren og ikke minst ferien vært preget av syk hund.

Det startet like før  "daten" med en yndig dame fra Hedmarken, tanken var at Kairo skulle bli pappa til sitt første kull. Det endte som flere vet i stedet i narkose på Heimdal dyreklinikk med påvist betennelse i øre og øye.  Til tross for iherdihe forsøk, var ikke  Kairo i form. Han skulle behandles lokalt og vi fikk med oss øredråper og øyesalve samt smertestillende. Det hjalp ikke så veldig og etter ei uke ble hele greia bare enda værre. Han hadde smerter som gjorde at han ikke ville spise, dermed fikk vi heller ikke i han smertestillende for å behandle han med medisinen. Det endte med en akutt time en søndag på Inderøy dyreklinikk, der han også ble lagt i narkose og undersøkt grundig. Øyet hadde da hovnet kraftig opp og vi var redd for at det skulle være trykk på det, noe som kunne gjort han blind. Der fikk han antibiotika i tablettform og vi så bedring allerede første kveld. Etter fem dager som kuren varte, var han  så og si seg selv igjen. 

 

Tanken var at vi den tiden vi var på hytta i Stjørdal, skulle oppsøke avd Nordenfjeldske for å trene litt lydighet men det ble jo ikke noe av, da vi ikke ville stresse han med bilkjøring og annet styr.  Men nå har vi akkurat kommet fra en flott treningsamling på schæferhundklubben på Mo. Og jeg er særdeles fornøyd med Kairo sin innsats. Vi fikk kjørt gjennom ferdselsprøven et par ganger og det ser faktisk ganske bra ut. Vi hadde to fellesdekker der han lå som en konge. Ingen tok tia, så det gikk nok noe lengre tid enn 2 minutter og han ble urolig på slutten og reiste seg og kom mot meg. Likevel-  Kairo har ikke ligget i dekk med 7 andre hunder tidligere, så jeg ble imponert over han. Så mye som jeg har slitt for å få han til å ligge i ro når vi trener hjemme, så bare flesker han til på bortebane.Ut fra det jeg så han på trening der, ligger prøven mye nærmere enn jeg trodde.

 

Han gikk et skogspor, noe han heller ikke har gjort før. Vi har bare trent RIK spor tidligere. Siden det ble første gangen la jeg ut et slepespor med en Kong i enden. Jeg gikk ut sporet selv ca, 100 - 150 meter og lot det ligge en halvtimes tid. Kairo søkte dypt og konsentrert og hadde rolig fint tempo hele veien. Jeg tror han hat takent for spor. Han er så fokusert på det han holder på med og reagerte ikke i det hele tatt på at det ble med 4 andre fra gruppa.

Det eneste skåret i gleden er at det nå ser ut for ar Kairo blir dårlig igjen. Han har fått tilbake symptomene fra forrige gang med at han vrir hodet til siden og hyler. I morrest var han ikke i noe form, virket slapp og utilpass, så jeg gav han smertestillende før jeg dro på jobb. Hvis formen ikke er betraktelig forbedret til i ettermiddag, må det bli en ny undersøkelse, jeg orker ikke å vente til han blir så dårlig som han var. Enten er ikke betennelsen kurert, eller så ligger det noe annet bak og forårsaker dette.

Så sum og sumarium, mye bra i sommer, men også mye elendighet og en liten skuffelse over at det ikke ble Kairovalper. Vi tok en spermprøve med heller dårlig kvalitet. Men nå hadde han jo da feber og betennelse i kroppen, så det kan vel forårsake slike ting. Vi skal la det gå en stund og ta en ny prøve om noen måneder. Men først må vi få han 100% frisk, så vi kan forstette den gode utviklingen på lydighet og brukstrening.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden