Hverdagsbetraktninger

Til lands og til vanns, og i luften med.

Vi har hatt et søskenbarntreff på Værøy i Lofoten, og i den forbindelse ble det en tur på Kairo med mange opplevelser.

Vi startet hjemmefra i bil. Bilkjøring går nå veldig greit. Han legger seg og sover med en gang kjøringen starter. Bilturen fra Brønnøysund til Bodø, tar ca 7 timer. Vi la inn noen pauser og stoppet så han både fikk spise og gjøre fra seg. Da vi kom til Bødø fikk vi ikke bilen med over til Værøy, så den måtte vi sette igjen. Ombord i ferga fikk vi i all hast kapret et hundebur. Det har vært Lundehundtreff på øya og mange hunder skulle både til og fra. Hundene fikk ikke være i salongen, men Kairo hadde selskap av 4 Lundehunder der han sto sammen med bagasjen.

Det ble et hylekor uten like. Mannskapet måtte lukke døren ned for å skjerme passasjerene.... Men etter en stund ble det stille. Jeg tror en lundehundeier forbarmet seg over dem og satt sammen med dem store deler av overfarten.  Jeg var imidlertid overlykkelig oversliten og overtrøtt da vi endelig kom fram. Turen gikk direkte fra Bodø til Værøy og tok 3 timer.

På Værøy hadde Kairo bekymringsløse dager. Siden han ikke stikker av, gikk han ut og inn som han ville. Vi har fire hus på eiendommen. En fritidsbolig, mitt barndomshjem og husene til mine to brødre. Han gikk fritt ut og inn i alle husene. Når han ble trøtt "kom han hjem" å la seg.

Han fant også en sjelsfrende og venn der ute. Mira er hunden til min bror, og de fant virkelig tonen. De hadde en fin balanse i leken med å underkaste seg hver sin gang. Det var herlig å se på dem. Hver morgen gikk Kairo ned å la seg foran trappen mens han ventet på at Mira skulle komme ut. Etter at de hadde lekt en stund kom han hjem å tok en formidagsblund. I anledning arangemanget skjedde det jo noe hele tiden og han løp rundt blant alle sammen, både hunder og folk. gamle og unge, og var fredelig, snill og tillitsfull mot alle. Han møtte flere hunder, både familiens og hunder som passerte. Han er veldig fin i kontakt med hunder. Jeg håper det fortsetter, da har jeg lite å se møkt på.  Han "vokste" nok litt på å ha det så fritt, for avhengigheten til meg avtok litt. Men han kommer alltid når jeg roper på han, og han kommer i full fart. Og han er aldri langt unna.


Turen tilbake over vestfjorden, så jeg mørkt på. Ca 200 Lundehunder skulle fra øya, og jeg regnet med at det ble kamp om de 4 hundeburene bilferga har disponibel. Hvis jeg ikke fikk bur til han, har jeg måttet sittet på dekk hele natten fra Værøy via Moskenes til Bodø. Så jeg undersøkte med min bror som er ansatt i Avinor, om helikopteret tar hunder. Det gjorde de og vi fikk plass. Turen gikk over all forventning. Kairo la seg rett ned i flykassen og det var ikke en lyd av han. Turen i helikoptret varte i 17 minutter, og da vi var framme i Bodø, så det ut som han hadde sovet hele turen. Noe fortumlet kom han ut av kassen. Inne på Bodø lufthavn måtte vi å finne bagasjen. Han trippet nydelig i bånd ved siden av meg. Han lot seg ikke påvirke av verken folk eller andre hunder.

Og da vi fant igjen bilen på fergekaia, dumpet han ned i buret sitt og sovnet. Han sov til vi hadde passert Mo i Rana, da vekket jeg han. Bilturen fra Bodø til brønnøysund gikk fort og vi var hjemme etter 6,5 timer i bilen.

Gleden over å være hjemme var høylydt. Han pistret og gnall mens han løp rundt i huset og skvettet i ren gjensynsglede. Men pga at han hadde sovet det meste av dagen, ble det ingen lang og rolig natt.

Men nå starter hverdagen og det er på tide å jobbe inn noen rutiner, så i dag har vi begynt med godbitfòring i hundeburet, som han må venne seg til å være i, mens vi er på jobb. De første dagene vil han ha selskap av Yrja, så vi håper det hjelper litt at han ikke blir helt alene.

Og nå som ferieringen er over skal vi også begynne fokuseringen på utstilling i September.  Begge ørene er oppe nå, men nå er vel tannfellingen like om hjørnet, så vi får håpe de holder seg. Ellers så vokser han fort. Den ene dagen er rompa alt for lang, neste dag er ørene for store, så det går i rykk og napp. Men han er en ordentlig goklomp, som har sjarmert alle på sin ferd. Både med sitt utseende og sitt vesen.


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden