Hverdagsbetraktninger

Min beste opplevelse med hund.

Jeg skulle vel egentlig legge ned denne hjemmesia, men så er denne bloggen kjekk å ha når jeg har mye på hjertet, så den henger med enda. I går tok jeg Kairo med å gikk en tur i området rundt hytta. Det var frost på bakken og den første snøen lå som et melisdryss. Dagen var klar, lav novenbersol og noen få kuldegrader. Kairo løp litt rundt meg og litt til og fra. Jeg får ikke lengre "hjertestans" om han fyker under en busk og blir borte, han er tilbake før minuttet er gått, eller han kommer når jeg roper. 

 

Jeg kan gå med normal puls og tenke over hundelivet  og bare nyte det hele. Mens jeg gikk der, mellom granbar, "melis" og lav novembersol, tenkte jeg at DETTE er det virkelige livet med hund. Akkurat dette, nyte norsk natur på en herlig årstid med en glad og nysgjerrig hund. Joda, gleden av å gjøre andre ting er også med. Og gjøre det bra på konkurranser har vi også smakt på. Vi har jo deltatt på utstilling og blitt både klassevinner og BIR, så for all del! Men hvis det skjer for mange ganger så begynner folk å snakke og det trenger slett ikke å være positivt, selv om hunden er aldri så bra og sånn er det bare. Hvis man feiler snur mange ryggen til og man står der alene med problemene. Man kan be om hjelp eller gode råd men det er like mange gode råd som det er hundeeiere, så man kan fort bli enda mer forvirret.

 

Å ha ambisjoer er for mange det samme som å ha hund. Hvis den ikke skal "brukes" til noe, hva skal vi med den da liksom. Jeg tenkte på alle de årene jeg har hatt hund og de siste  27 årene med schæfer. Det er alle disse opplevelsene i skogen sammen med hunden min som virkelig har gitt meg glede. Treninger, samlinger, konkurranser, kurs, joda, lærerikt og matnyttig men det har vært begge deler. Jeg vet jeg har forlatt situasjoner og forbannet både hunden min og alle de andre idiotene. Men turene i skogen på fine klare dager har ALDRI vært feil. For meg blir hverdagslivet med hund det viktigste. Jeg sier ikke at jeg aldri skal delta på noe mer, men jeg tror det vil få mindre betydning. Jeg ser hva hunden min liker best.

 

Når jeg så han i skogen i går i lett trav inn mellom trærne, undersøke hver en stein, gresstust og vannpytt, løp fra meg og kom tilbake. Han storkoste seg og det gjorde jeg også. Det er veldig mye moro med hund, men det beste er å oppleve hunden i sitt naturlige miljø. DET er og blir min beste opplevelse. Jeg håper at November fortsetter akkurat sånn som den har begynt, da gjør det ingenting at det blir mørketid. 

 

Jeg har fortsatt noen planer. Vi har fått enda en forespørsel fra en kennel som vil bruke Kairo i avl. Vi trener fortsatt både lydighet og bruks men har ingen konkurranse i sikte, så det er ikke noe stress med det. Men mye kan skje utover på nyåret, akkurat nå er det rolige tider og vi koser oss med det fine været. Kairo er fortsatt en fantastisk familiehund, humøret er alltid på topp.

 

Ønsker alle følgere en fortsatt fin høst.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden