Hverdagsbetraktninger

3 mnd kontroll

Da har Kairo vært på en litt forsinket 3 mnd kontroll .Vektkontrollen viste 16,5 kg. Hjertet ble lyttet på og alt var normalt. Ører, munn og mage ble undersøkt uten større protester. Han var litt rød på øynene så vi fikk resept på noe vi skal bruke.

Veterinæren sa at det var ganske vanlig for valper, da de slikker mye på hverande i valpekassen, men  hvis det ikke går over av seg selv etter en mnd tid, så burde det behandles. Oå det skal vi gjøre nå.

Ellers så er han fullvaksinert og ormekur er gitt. Kairo oppførte seg eksemplarisk, som han pleier i nye miljø. Rolig men nysgjerrig. og mens jeg pratet litt med veterinæren, syns han det ble kjedelig å la seg til å sove på undersøkelsesbordet. Han ble litt trøtt etter det hele og la seg til å sove da vi kom hjem og sov nesten hele formidagen. 

Ellers så har vi begynt å venne Kairo til å være hjemme alene i små doser. Han klarer seg bra i 1-2 timer. Vi trenger ikke å ha han i bur. senga hans er flyttet ut av soverommet vårt og ut på loftgangen. Dit går han og legger seg, og kommer som regel ned derfra når vi kommer hjem igjen. Det går utrolig bra, han har sine egne leker som han gnager på og ødelegger ikke noe annet, verken sko eller møbler. 

Jeg tror at vi fikk han på et helt riktig tidspunkt. Det at vi hadde ferie og kunne være sammen med han hele tiden har vært veldig verdifult i forhold til oppdragelse. Han skjønner et "NEI" og han vet nå at kjøkkenet er hundefri sone, så når han følger etter oss, stopper han i døra og legger seg ned automatisk. Negleklipping går helt fint. Jeg strør litt godbiter på bakken, og så klipper jeg så det spretter negler. Blir jeg ikke ferdig før godbitene er oppspist, får jeg med litt bestemt stemme klippe resten. Så er det julaften når vi er ferdig med masse kos og lek.

Til uka har vi tenkt å oppsøke en hundeklubb. Miljøtreningen er vel den jeg har konsentrert meg aller mest om denne første tiden. Jeg ønsker en hund som jeg kan ha med meg over alt hvor jeg selv ferdes, derfor er den type trening høyt prioritert nå. Ellers så får han bruke nesen ved at vi strør litt godbiter på plenen, eller legger et lite pølsespor. Lydighetsøvelser har vi ikke trent på så mye enda. Han sitter pent foran meg på kommando, og det er noe jeg etterhvert skal utvikle videre i innkalling med sitt foran.

Han får mmye skryt av folk vi treffer. både hundefolk og andre. Han har en rolig fin væremåte mot mennesker. Når det gjelder hunder sjekker han alltid hvor han har dem først. Forsiktig tilnærming, så lek hvis den andre hunden tillater det. Han har vært heldig og bare møtt snille hunder så langt. Jeg lar han ikke være sammen med hunder som kan være aggressiv. Nå har vi ikke møtt agressive hunder enda, men om så skulle skje vil jeg unngå at han opplever noe negativt.

Det har vært morsomt å se likhetene som bekrefter slektskapet til Enyo, men det er også veldig fint å se ulikhetene som gjør Kairo til et eget individ med sin helt særegne personlighet. Jeg har sett lenge at dette er en annen hund.

Enyo var nok mere "påslått" allerede fra valpestadiet, noe som gjorde han utrolig lett å jobbe med, selv for en amatør i hundetrening.Men det betydde at jeg også måtte være påslått i nesten all samhandling med han. Kairo er en roligere hund, som jeg kanskje må jobbe med på en litt annen måte. Men jeg er likevel veldig glad for at han er som han er, for tross alt vil hans største og viktigste funksjon være familiehund, og det er først og fremst der jeg vil at han skal fungere. Noe han gjør veldig bra så langt.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden