Hverdagsbetraktninger

Herlige valpetid

Kairo har nå passert 4 måneder. Han har vokst litt i rykk og napp, men har likevel  utviklet seg jevnt og fint.  Akkurat nå er han fint inn i vekst og ser veldig bra ut. Han har en ganske annen anatomi enn både Enyo og Unique, så jeg er spent på kritikken  han får, når jeg får stillt han.

 

Foreløpig er målet i slutten av denne måneden. Han traver fint og har så langt ikke passgang. Utfordringen er nok mer på håndtering. Han blir fort urolig når han blir tatt på, og spesielt hvis han blir holdt fast. Så trening og forberedelse fram til den planlagte utstillingen blir først og fremst håndtering. Mye av det andre går av seg selv.

 

I forhold til muskel og kondisjonstrening følger vi et godt råd fra en dommer som engang har drevet med dette selv. Gode turer i skog og mark med variert og kuppert terreng.  Dette er en treningsform som også jeg liker.  Turene er ikke bare en treningsøkt. det er en opplevelse - naturopplevelse. Og hunden får bevege seg i sitt naturlige miljø.

 

Så til atferd. Kairo har et herlig gemytt. Vi har ikke trent direkte lydighet, men han er utrolig lydig. Når jeg roper, kommer han som et skudd. ALLTID! Jeg har ikke trent spesielt på innkalling, men han er veldig glad i ros og kapp, så det får han hver eneste gang.Han vet betydningen av ordet NEI, og jeg kan stoppe han i det meste. til og med å  fly etter fugler. Han stopper alltid. 

Han er fin i kontakt både med andre hunder og mennesker. Han  har ingen problemer med å roe seg ned. Å forlate han hjemme alene er ikke noe problem. Vi trenger ikke å ha han i bur heller, han legger seg ned og sover. Å gå fra han er heller ikke vanskelig. Han godtar det å bli forlatt uten problemer. Han har ikke vært hjemme alene veldig lenge av gangen, det lengste er vel nesten 4 timer. Men jeg tror ikke tiden spiller så stor rolle. Når det ikke skjer noe, legger han seg til ro uansett.

 

Kairo er en herlig hund, som jeg er veldig glad for å ha fått. Jeg håper vi kommer oss over modningsperiodene hans med beina på jorda. Jeg gruer meg litt, men min trøst er at jeg har vært gjennom det før, og da med en hund som hadde en mye sterkere egenvilje enn Kairo. Jeg har jo litt erfaring, og kan bruke den til fordel denne gangen.  Kairo er også sterkere knyttet til meg, noe som forhåpentligvis kan være en fordel. Han stikker ikke av og er fortsatt for det meste løs ute rundt huset. Vi følger alltid med, men han har ikke vist lyst til å dra noe langt av gårde.  Han er i bunn og grunn en herlig hund med alt som skal til for at det skal bli et herlig hundehold.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden