Hverdagsbetraktninger

16. September 2012

Kairo Har nå blitt 18 uker ( tror jeg...) Han vokser jevnt og fint. Pelsen er blank og myk og det ser ut som han får kraftig pels. 

 

Når det gjelder trening, så har vi ikke brydd oss om så mye annet en litt spor på plenen, lek, motivering og kontakt. Alt dette sitter veldig bra.  Jeg har villet at Kairo skulle få være valp og det har han fått. Han er fortsatt alt det som jeg har skrevet om før. Snill, tillitsfull, rolig men nysgjerrig, ydmyk, han lar seg korigere og han er en GLAD valp.


Vi har begynt med litt trening men ikke noe som er rettet mot konkurranse, annet enn vanlig hverdagslydighet. Her må jeg nok passe meg for jeg kan fort bli ivrig og vil lære han mange ting på en gang.


Jeg kunne tenke meg å stille han i alle klassene fram til brukshundklasse, innenfor en periode på to år. Så kan vi begynne å tenke konkurranser deretter. Dette er ikke mål jeg har satt meg, for jeg vet at mye kan endre seg.  Og hund er ikke mitt levebrød, så det er ikke alltid man får planene i boks. Men det er tanker jeg har om løpet de neste to år. Så får vi bare vente å se om jeg klarer med det. Kairo er først og fremst familiehund og det er der det skal fungere best. Jeg vil prioritere etter hva jeg selv ( og hunden ) syns er greit å være med på.


I dag har vi brukt en formiddag på å lære han å stoppe på kommando når han løper etter noe. Under trening har jeg brukt kong og ball. Jeg måtte bruke fantasien for å få han til å skjønne, men når han stoppet ble det full jubel og masse skryt. Og  DET skjønner han seg på. Liker


Nå er det skue om to uker. Vi har trent litt på håndtering, men det er stort sett jeg som har gjort det. Vi må nok få flere til å prøve, men fra jeg startet og til nå, så går det veldig bra. Vi har ingen som driver med dette her omkring, så det blir aleine-trening i hagen. Men vi håper å kunne ta oss en tur utenbygds for å trene mer på det. Er nok ikke så mye som skal til. Bare at han har vært gjennom det før han skal i ringen. Ellers går forberedelsene i form av terrengtrening. Vi går en time hver dag i skog, myr, litt fjell og eng. Har funnet oss ei løype rett utenfor døra. Turen tar ca en time og den innehar det som skal til for at muskler bygges opp på naturlig måte. Han har et fint trav, har enda ikke sett han i passgang, så det lover jo bra.


Jeg blir nok også å introdusere han for sykkelen før vinteren. Ikke for å trene, men for å "hilse på den" og venne seg til å løpe ved siden av. Det går en bit grusveg forbi huset ( ca 50 m ) så vi blir nok å gjøre en liten test på det før snøen kommer. 


Ellers så er han med på det meste som vi er med på. Og vi har han med der vi får ta han med. Han går fortsatt løs utenfor huset, og her om dagen kom han løpende for å fortelle meg at det var løse kuer på jordet bortenfor huset. Kyrne på nabogården hadde kommet seg ut og gikk å beitet rett utenfor hagen her, Det var et BOFF når han så dem, så var det å løpe til mor å fortelle. Det var ikke så mye vi kunne gjøre med de svære dyra. De kom ikke inn i hagen og vi brydde oss ikke mer med dem, og fortsatte med vårt. Han er herlig sånn. Hvis jeg ikke bryr meg, så gjør ikke han det heller..


Han var litt "lat" som liten, men det har kommet seg veldig. Nå er det full fart og masse arbeids og lekelyst.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden