Hverdagsbetraktninger

Tarminvaginasjon

En liten tilstandsrapprt.

Kairo er behandlet for Tarinvaginasjon. Det betyr at tarmen trekker seg inn i seg selv. Vi så over tid at Kairo ble dårlig. Til å begynne med ville han ikke spise, men var i fin form. Virket verken slapp eller syk. Men mat han ville ikke ha. En morgen vi sto opp hadde han hatt diarè, men var fortsatt i fin form. Etterhvert fikk han tilbake litt matlyst, men kastet opp maten igjen ufordøyd. Dette skjedde hver gang han spiste mengder av betydning.


Vi kontaktet veterinær i Brønnøysund 3 ganger, og ene gangen bestillte jeg time for undersøkelse. Man mistenkte da fremmedlegeme i tarmsystemet eller i magesekken. Det ble tatt bilde av magesekken uten at man så noe annet en gass. Vi ble sendt hjem med to store doser renset parafin og ZooLac.  Etter et døgn uten at det kom noe ut av tarmen begynte han å gulpe opp parafinen og da luktet det avføring av det som kom ut av munnen. Vi satte oss da i bilen, tok siste ferge fra Vennesund til Holm, overnattet i huset vårt på Årfor i Nærøy, og sto på trappa til Grong dyreklinikk da de åpnet Onsdags morgen klokken 0800.

 

 

Siden vi kom uten timebestilling måtte vi sette hunden igjen der, men de så han var akutt syk, og de skulle ta han i løpet av dagen. Vi kjørte tilbake til Årfor å ventet. Jeg prøvde å sove noen timer, men det var ikke lett det heller. Utpå ettermiddagen ringte Martin Kaldahl. Kairo var klar for henting.  Han hadde skjønt ganske fort at hunden måtte åpnes. Tarmen fikk han massert ut igjen uten kirurgidk inngrep. Den var litt hoven men det skal rette på seg. Alternativt har han måttet operere bort deler av den. Heldigvis slapp vi det. Milten var klemt inn her og der og lå skjevt. Den ble også justert på plass. Det var også tilløp til tarmslyng. Nå er dette rettet på uten annet inngrep enn åpningsåret i buken. Han er utrolig fint sydd sammen. Det ser nesten ut som maskinsøm.....

Årsak til at dette har oppstått er kraftig oppkast / brekninger og max uflaks. Nå skal han spise lett fordøyelig spesialkost i noen dager til tarmen begynner å jobbe normalt igjen. Og så skal han bli så god som ny igjen etterhvert. Han skal ha på skerm i 14 dager, men han er lydig og rører ikke såret hvis han får beskjed om å la vær. Så foreløpig så slipper han å ha den på hele tiden. Men når han ikke er under oppsyn, og om natta MÅ han ha den på.

Til slutt må jeg fortelle at han fikk utrolig mye skryt og fine ord for sin oppførsel på klinikken. Han har tydeligvis satt sine spor der. Og de ble glad for at vi kommer dit og tar stingene, for da får de hilse på han igjen. 

 

Heldigvis gikk det bra, og det er jeg utrolig glad for. For denne hunden har en jobb å gjøre, og han gjør den bedre enn noen andre, så vi er ufattelig glad for at det gikk godt til slutt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden