Hverdagsbetraktninger

Første runderingsøkt for Kairo

Vel vel...... 

Han er jo i startgropa enda, så å kalle det en runderingsøkt er vel å ta litt hardt i. Men - vi har vært på vår første trening sammen med Bjørn Tore og Chico som er eneste ekvipasje for NRH her i Brønnøysund. 

Samtidig fikk vi børstet litt støv av våre egne erfaringer og kunnskap som figurant.

Siden Rundering og ettersøk er nytt for Kairo må vi begynne helt med starten. Å se om han kommer inn, om han apporterer og om han har motivasjon nok på figuranten til å gå ut i skogen.

Så først prøvde vi en apportøvelse. Han løper kjapt etter apportbukken, plukker den opp og kommer i full fart tilbake. Men vi har ikke trent på avlevereing så han kommer ikke inn med den. Her må vi terpe mer på innkalling og på plass. Vi brukte langline for å kontrollere han inn på plass og han fikk masse ros for det.

Vi prøvde også å sende en figurant ut i skogen. Han hadde absolutt ingen vegring. Han hadde god fart etter figuranten som ble sendt løpende ut, uren å nøle. Vi brukte en kjent og en ukjent figurant. Han viste ingen forskjell. Vår oppgave nå, er å få på plass innkallingen slik at han kommer inn og på plass.  

Vi fikk masse skryt for fint figurantearbeid, og da er jo selvsagt motivasjonen sterk til å fortsette.

Har ingen planer eller ambisjoner om å utdanne Kairo til redningshund, men det er drttartig å trene bruks i skogen igjen. Jeg digger det og gleder meg til fortsettelsen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden