Hverdagsbetraktninger

Oppsumering Høsten 2012

Da har høsten kommet og dratt. Og før vi er inne i et nytt år har Kairo rukket å bli 8 mnd. Tiden flyr. Som flere allerede vet så fikk et oss en ubehagelig opplevelse tidligere i høst da Kairo ble syk. Han ble operert for tarminvaginasjon som var forårsaket av kraftig oppkast. Om tarm / mage funksjonen hans er blitt helt restituert, er vi ikke helt sikker på for det hender han brekker seg, men foreløpig har det ikke resultert i noen tilstand som krever behandling, så vi håper og tror at det fungerer som det skal.

Han kan enda tidvis ha noe dårlig matlyst, men det hjelper å ha litt "snack" gjemt sammen med maten. Han vokser jevnt og har gjort det hele tiden. Det eneste som har vært usymetrisk på han, er den sinnsykt lange rompa. Den var så lang at han tråkka på den ei stund. Men kroppen har kommet etter så nå ser det normalt ut. Han stagnerte noe i vekst den perioden han var syk og tiden etterpå, men har nå vokst seg til igjen. 

Han er inne i sin første kjønnsmodningsperiode. Vi merker egentlig ikke så mye til det. men han virker hakket mer "tunghørt" Spesielt når han står og lukter på noe. Og det gjør han ofte nå. Hele tia faktisk. Han er snar og hive nesen etter overværet, noe jeg ikke har sett på mine hunder før. I tillegg går han i store sirkler når han søker etter noe. Så det er ikke umulig han har en sterk egenskap for rundering.

Å gå i byen / sentrum med han er ikke noe problem. Han har jo gått løs store deler av oppveksten så langt og  gått lite i bånd. Likevel går han pent og pyntelig ved siden av meg når han får beskjed om det. Vi har ikke trent spesielt på å gå i bånd, men han går fint likevel. Ingen draing eller sliting i båndet. Det eneste er at han skal lukte på ALT!! Men han er utrolig lydhør, så det er stort sett bare å snakke til han.

 

I og med at vi har gått lite med han i bånd, har vi heller ikke hatt mange møtesituasjoner med andre hunder. Nå er andre hunder ikke noe problem for Kairo. Han er fortsatt veldig snill og vennlig sammen med andre hunder. Når vi møter andre blir han ivrig, logrer og vil gjerne bort å hilse. Men det går greit å få han med seg videre. Jeg ønsker imidlertid at han ikke skal bry seg om de vi møter i det hele tatt, så det må vi nok trene litt på. Men han er aldri noe problem når vi møter hunder. Da kan det nok heller være omvendt og for meg er jo det en gedigen lettelse, etter å tidligere hatt en hund som var uhyre krevebde i slike situasjoner.

 

Vi har ikke trent veldig mye konkuranselydighet. Jeg har nok konsentrert meg mest om hverdagslydighet og kontakt. Jeg vet jeg kan stole 95% på at han stopper og kommer når jeg roper på han. Jeg har stoppet han på Rådyr, andre hunder, katter, og folk. Han bråsnur og kommer til meg når jeg enten sier "NEI" eller roper på han. Han er en hund og et dyr, så den siste 5%en får jeg bare leve med. Han er fortsatt veldig knyttet til meg og jeg syns ikke det gjør så mye. Jeg har hatt selvstendige hunder før. ikke noe galt med det, men jeg trenger og vil ha en hund som er opptatt av MEG og ikke alt mulig annet. Det har jeg fått i Kairo. Likevel er han på ingen måte usikker eller feig. Han er nysgjerrig og søkende, men stikker ikke av på egen hånd. 

Kairo skal fungere som familiehund. Vi har ingen ambisjoner om å konkurere på noe høyere plan uansett. Jeg vil at han skal fungere i hverdagen og være sånn at hundeholdet blir trygt, sikkert og trivelig. Så får alle de andre tingene komme som det passer seg. Trene gjør vi fordi det er mentalt stimulerende, ikke fordi han absolutt skal prestere noe. 

Noen planer har vi for 2013, men ingen som jeg vil annonsere høyt og tydelig. Det er så mye som kan skje, og det legges veldig fort forventninger til sånt. Og i hundemiljøet som i mange andre miljø, kan uinnfridde forventninger slå tilbake veldig negativt.  Men jeg VET jeg har en flott hund! Så ingen skal føle seg for trygge. 

" Eksemplarisk gemytt, MEGET godt velholdt og et godt eksempel for fremtiden"

Liv Evjen

Han har arvet mye av sin far. Uttrykk farger og pels og sin mors rette rygg. Han erikke for mye vinklet bak og har veldig fine bevegelser. Han beveger seg utrolig lett og fritt. Jeg har ikke sett han gå i passgang  en eneste gang siden jeg fikk han, uansett tempo. Og de av dere som fortsatt mener at slike hunder blir pellet ut av ringen... Han har en ML1 og en BIR fra sin første utstilling 5 mnd gammel. Nå ble det mye skryt her, men jeg har sett at Janteloven ligger begravet på Hemnesberget, og når man tross alt har det perfekte, kan resten av verden like godt få vite det. 

Da gjenstår det å ønske alle en fredelig jul og et riktig framgangsrikt år i 2013.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden