Hverdagsbetraktninger

Nytt år, nye muligheter

 

Da har Kairo passert 8 mnd og avviklet sin første nyttårsaften. Det klarte han med glans. Vi hadde ingen raketter der vi var og feiret, men det gnistret og smalt rundt oss i nabolaget. Kairo lot ikke til å ense det i det hele tatt og var seg selv som han pleier og holdt på med sitt. Jeg kunne ikke se noen tegn på at han ble berørt av styret. Vi var i besøk og han løp fritt ut og inn med unntak av akkurat kl tolv. Da tok jeg på han båndet da vi gikk ut for å se på lysshowet. Men han brydde seg altså lite.

 

Hundegården begynner å bli såpass at han kan bruke den og det gikk veldig bra de første gangene. Kairo er ikke vant med hundegård. Fra vi fikk han og til i høst har han gått fritt ut og inn. Da det begynte å bli kaldt og vi måtte lukke ytterdøra, har vi hatt bånd på han.  Han stikker ikke av, men siden vi ikke hadde mulighet til å følge med hele tiden ble båndet en løsning. Kairo har ikke hatt noe problem med det. Han spiser eller gnager ikke på båndet og han blir ikke stresset av å ha det på. Men jeg syns jo hundegård er det sikreste og vil helst ha det på stell. Så i høst har vi begynt arbedet med den.

 

Det er blitt støpt nytt gulv med varmekabler. Vi skal legge fliser, men venter til våren / sommeren for å være sikre på at betongen er tørket skikkelig. Vi skal også lage en utedel med terassedekke og tak. Kairo er ikke helt fortrolig med å måtte stå der alene.  Han vil helst være der vi er, men han får alltid noe snadder med seg inn i hundegården og vi tenker å bruke litt tid på å venne han på å være der. Etterhvert som den blir helt ferdig tror jeg nok det vil bli riktig så bra.

 

Kairo er nok foreløpig ikke like selvstendig som Enyo var, så han liker fortsatt å tralte "i skjørtene" til mor. Men mor syns i grunnen det er helt greit, da vet jeg til enhver tid hvor jeg har han. Han er i den første kjønnsmodningen, men vi merker ingen større endringer. Han er muligens en smule mer "tunghørt" men på ingen måte ulydig.  Hvis han er opptatt med noe når vi roper på han, kan han være litt treig med å reagere.  I julen ble han disponert for ei tispe som nettopp var ferdig med løpetiden. Da rei han på alt og alle, men det gikk over da vi kom hjem igjen og alt ble normalt. Han er fortsatt ydmyk overfor andre hunder og respekterer hunder som er mer dominant enn han er uten problem. Han er vant til både hannhunder og tisper så det har aldri vært noe problem.

Han er ingen stresset hund, tvert i mot er han veldig rolig og grei. Men han kan være litt masete inni mellom. Spesielt når han vil at det skal skje noe. Han liker å være i aktivitet og bruker mye energi på en vanlig tur i skogen, bare med å løpe rundt. Og han traver alltid. Jeg har fortsatt ikke sett han i passgang, så det betyr vel at han er rimelig avstemt anatomisk sett.

 

Etter at han ble syk og operert i høst, stoppet veksten noe. men nå er det full fart igjen og jeg tror ikke han blir en liten hund. Han har begynt å slippe noe dekkpels, samtidig som det ser ut som det kommer mer under, så vi får vel en røyteperiode nå på nyåret. Pelsen under magen har vokst godt ut igjen etter barberingen, men man kan fortsatt se hvor han ble barbert. 

 

Vi har ingen konkrete planer for 2013, men hvis formen og pelsen gjør han presentabel, skal jeg prøve å stille han på Mo i februar igjen. Vi blir nok også å prøve oss noe lengre sør i landet utover året. men det er mye som skal skje på andre fronter i 2013, så jeg vil ikke ha for store ambisjoner når det gjelder akkurat det. Da tror jeg nok heller 2014 blir et mer aktivt år.

 

Da ønsker vi alle et riktig godt og framgangsrikt nytt år!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden