Hverdagsbetraktninger

Lysere tider

Det går mot lysere tider. Nå kan jeg kjøre hjem etter jobb uten å bruke langlys. Eller jobb og jobb. Jeg er i praksis på NAV og skal være der ut Mars. Arbeidstiden er fra 08.00 - 15.30. Men likevel... Jeg kjører ikke hjem i bekmørke lengre. Og vi kan gå turer uten hodelykt hvis vi skynder oss ut. Men som regel blir treningsturene noe seinere på kvelden. Rett etter 8,5 timers arbeidsdag er jeg både sulten og trøtt i hodet.

 

Nå skal jeg ikke skryte på oss at vi ligger i hardtrening heller, men Kairo er en aktiv hund så turer i skogen blir det uansett. Innimellom legger jeg også til noen lydighetsøkter. Mens jeg fikk det meste gratis av Enyo, må Kairo ha ting forklart noe tydeligere og gjerne flere ganger før han skjønner hva jeg vil. Men han er veldig arbeidsvillig og gjentar ofte de øvelsene han kan i tur og orden om og om igjen.  Vi har for eksempel hver vår oppfatning av hvor "på plass" er. Mens jeg vil ha han ved kneet, vil han sitte litt lengre ut med fronten MOT meg. Dette terper vi litt på nå for tiden. Men jeg har tålamod, så han skal nok få tia på seg til å skjønne det.

 

I midten av neste måned er det utstilling på Mo. Jeg tror vi blir å melde på, om ikke annet for treningens skyld. Han har røyta siden før jul, men det kommer noe underpels så han ser ikke helt naken ut.  Det er ikke sikkert konkuransen blir veldig stor, men som sagt, han trenger utstillingstrening, så vi tar det som ei økt hvis vi starter.

 

Ellers så er han nå i "spøkelsesalderen" og ser spøkelser på høylys dag. Men han virker ikke engstelig. Han bare buster litt, varsler at han er til stede med nesa i været.  Han bruker nå hundegården når vi er borte om dagene og det ser ut til å gå veldig greit. Han har lagt fullstendig beslag på 3-seteren og mener i fullt alvor at den er hans. Det må vi gjøre noe med for han blir veldig frustrert når vi har besøk og de tar seg til rette i sofaen hans. Så fort de er dratt er det rett i såffan og da sovner han som en stein...

 

Lilleprinsen er heller ikke så liten lengre. Han er vel i mankehøyde nå på voksenstørrelse. Men han er jo ikke utvokst enda, så unghundpreget har han fortsatt. Og like god, snill og kosete som han alltid har vært. Og fortsatt er han en herlig bortskjemt schæferhund som gleder de rundt han.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden