Standard side

RSP/RRP avd. Nordenfjeldske

Helgen 9-11 september var vi på RIK sporprøve kurs og RIK runderingsprøve kurs hos avd Nordenfjeldske. Instruktører var Odd Skar og Bjørn Hansen. Fredag kl 18.00 startet med en to timers teoretisk innføring i spor, feltsøk og rundering. Lørdag møttes vi alle på Stavsøra for så å kjøre i samlet flokk til sporjordene på Rødde.

 

Vi gikk jo RIK spor kurs hos Anett Bäck i mai, der Kairo viste seg å ha godt talent for sporsøk. Imidlertid har vi trent lite i sommer, da gresset grodde og han etterhvert ble syk. Derfor bestemte jeg meg for at det første sporet skulle være et oppfriskningspor. Jeg la ut pølsebiter i 3 hvert tråkk i ca 50 meter. Kairo brydde seg katten om at instruktørene hang på og gikk ut sporet som han skulle, nøyaktig, konsentrert og med fin framdrift. Etter første spor ble jeg anbefalt å bruke lengre avstand mellom pølsebitene, pluss en vinkel. Da jeg holdt på å krysse et annet spor ble det faktisk to vinkler, for jeg måtte vinkle meg ut igjen. Sporet lå i ca 30 minutter så gikk vi. Kairo fulgte sporet med nesen godt plantet i bakken. Når pølsebitene ikke kom så ofte, var det tydelig at han ikke ville miste noen. Jeg hadde lagt pølsebiter gjennom begge vinklene til tross for at instruktørene ikke anbefalte dette. Jeg er ikke sikker på om det ville hatt noe å si, for Kairo følger tråkket uansett om det ligger pølser der eller ikke. Han fulgte sporet gjennom begge vinklene og ikke EN ENESTE GANG gikk han ut av sporet, verken i vinklene eller ellers. "Du har trent endel på vinkler" sier den ene instruktøren. "Nei, aldri" sier jeg....og sånn er det, for vi kom aldri så langt. Kairo gikk to - ut fra hans nivå, feilfrie spor og jeg var superfornøyd.

 

Så dro vi til Heimdal og utpå ei myr for å trene feltsøk. Og dette har kairo aldri vært med på. Etter at vi hadde tråkka et felt på 50x 12 m som er nok for nybegynnere, valgte jeg å bruke kong. Det har han vært vant til å søke etter. Det ble nok imidlertid ingen utfordring for han, så etter to kongsøk, la vi ut en hanske. Den diskriminerte han lett, det var ikke hanske han lette etter, det var kong. En av instruktørene  måtte ut å vifte med hansken så han så det. Da skjønte han poenget og søkte etter hansken. Vi har ingen imponerende avlevering, men han kommer inn med byttet og slipper det foran meg. Han hadde ingen motvilje til å gå ut i feltet og kom fort inn med gjenstanden når han hadde funnet den. Til å være første gangen, syntes jeg han tok poenget fort. Sånn har det jo ikke alltid vært, så jeg ble faktisk positivt overraska over han, og en smule stolt også.

 

Dag to var satt av til rundering og det KUNNE ha regna. Det var søkke vått og etterhvert ble også jeg rimelig gjennomblaut, men det la ingen demper på dagen. Rundering er ikke nytt for meg, men det var nytt for Kairo. Det som var bra var at han skjønte at han skulle ut å hente det som figuranten satt å holdt på. Og det gjorde han i følge figuranten akkurat som han skulle. Påvisningen etterpå var han litt usikker på, han lurte nok på hva jeg skulle med han ut igjen når han allerede hadde kommet til meg med gjenstanden.... Men dette er helt nytt for han så det er ikke så mye å si på det. På det siste slaget ble figuranten igjen i skogen og han fikk ingen påvirkning. Da skjønte han heller ikke at han skulle ut å lete, men etter at figuranten ropte navnet hans, dro han av gårde, tok med seg gjenstanden i fart og returnete tilbake til meg med den, så det ble en kjempebra avslutning. Det vi må trene videre på er  avlevering/apport og figurantarbeid. For å oppsumere er jeg veldig fornøyd med innsatsen hans. Han stakk ikke av med gjenstandene og han kommer kjapt på innkalling og han var ikke skeptisk på figuranten. Han lærte fort og han gjorde det jeg forventet, derfor tror jeg dette er noe vi kan jobbe videre med. Vi storkoste oss begge to i skogen disse dagene.

 

Så vil jeg takke gruppa for trivelig samvær, hjelp og oppmuntring, det vare en herlig gjeng. Takk til instruktørene som gjorde en super jobb og takk til avd Nordenfjeldske som lot meg få bli med på kurset. Det var både lærerikt, morsomt og motiverende. Nå skjer det flere ting i rask rekkefølge framover, vi ligger i hardtrening for å få gjennomført ferdselsprøven, forhåpentligvis på denne sia av nyåret. Så her er det bare å følge med.

 

 

Sporkurs

Nei, vi har ikke tenkt å gjøre karriere innen RIK/IPO men vi har vært på RIK-spor kurs. Dette er det første kurset innen bruks jeg er med Kairo, han han nå fylt 4 år, så det er jaggu på tide. Vi har vært på sporkurs hos Annett Bãck hos avd. Nordenfjeldske. Spor har vel egentlig ikke vært min "greie" Så forventningenen var vel så som så, men jeg hadde behov for motivasjon og lyst til å gjøre noe annet enn å terpe lydighet. Overraskelsen ble derfor stor da jeg oppdaget at innlæring av spor denne gang var noe helt annet enn for 8-9 år siden. Da jeg prøvde dette med Enyo gikk innlæring ut på alt for små pølsebiter, hunden fikk ikke få bakover og heller ikke hoppe over biter. Jeg for min del drepte framdriften på hunden før han i det hele tatt lærte noe som helst. Han visste at det lå et depot i enden og lå på line så jeg nesten ødela hendene mine for å holde han igjen. Vi gikk noen få spor, så ga jeg opp. RIK spor er ikke noe for min hund konkluderte jeg.....

 

Første dag var teori og en gjennomgang av regler. Dag to var planen å gå tre spor med Kairo. Det første sporet gikk jeg ved siden av og pekte på hver pølsebit Kairo var rolig og konsentrert og fikk skryt for fin framdrift. Spor to var et nydelig spor til å være andre sporet ever. Derfra gikk læringskurven rett opp og på det siste sporet på dag to hadde jeg to strekninger uten pølser, likevel søkte han dypt og grundig i hvert tråkk. Han gikk selvsagt over noen biter her og der, men for ikke å "drepe" framdriften lot vi han få gjøre det. De to siste sporene hadde vi pølser i boks på enden, og han skjønte at kommando dekk var nøkkelen til å få åpnet boksen. Vi hadde godt utbytte av kurset og fikk erfare at RIK spor faktisk kan være gøy.

 

Vel hjemme har vi likevel lagt det pittelitt til siden pga lydighetstrening. Jeg kjenner meg selv og kan fort miste fokus. Når det gjelder ferdselsprøven sliter jeg fortsatt med å få han til å ligge på dekk med meg på avstand. Han reiser seg og kommer etter meg etter ca 10-12 skritt. Og fi gar ikke fått testa gruppe men ellers er øvelsene rimelig greie. Mitt største problem er at jeg ikke har en plan på god nok gjennomføring av treningene. Men jeg har et lite kåp om at 3 uker på Stjørdal i sommer kanskje kan bidra litt. Håpet er at jeg kan oppsøke folk i avd Nordenfjeldske som kanskje kan hjelpe meg.( Herved er alle på vennelista mi advart) :) I mellomtiden trener vi jevnt og trutt på vedlikehold av innlærte ferdigheter. Når det gjelder utstilling så kjenner jeg ikke den helt store motivasjonen. Jeg hadde noen planer om noen NKK utstillinger, men jeg vet ikke....

Vi sykkeltrener en god del, men det blir for dårlig med turer i skog og mark nå som det er båndtvang og han ikke kan løpe løs. Vi har også endel som skal gjøres med huset i sommer, så jeg er i tvil om hva vi kan tillate oss å være med på. Vi får se...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 12:28

God Sommer Heidi

...
20.09 | 18:32

Heia Jenta. Er inponert over "ståpå" viljen din. HAr aldri vært noen utstillingsmann, men skjønner at det er litt viktig for DEG. Lykke til videre.

...
29.07 | 13:26

Åsgeir har vært autorisert siden 1989 så han har noen års erfaring... Bertil har også holdt på i mange år.. og kanskje like viktig... begge er HUNDEFOLK!!

...
15.07 | 15:58

Så fin side du har! Humret godt av din beskrivelse av Sølen og takker gudene for at vi ikke tok helt livet av deg. :) :)

...
Du liker denne siden